sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Vauhdikasta lepoa

Perjantaina oli "lepopäiväni" töistä, mutta lepoa ehti kertyä lopulta ainoastaan yhden Täydellisten Naisten jakson ajan. Heräsin aamulla 7.09 siihen että olin saanut idean omenapiirakan reseptiin. Tämä tuli kyllä vähän yllätyksenä, sillä olin kyllä himoinnut yhtä omenapiirakkaa töissä, mutta se ei ole ihan sellainenkuin haluaisin. Reseptikokeilua siis tiedossa piakkoin. Leikin kyllä itsekin täydellistä naista ja puunasin ja leivoin melkein koko päivän.


Tässä viime viikkoisia asuja, joita en ole ehtinyt laittaa näytille. Hamekelit alkaa kyllä olla auttamattomasti ohi.


Tässä tulee reseptiä muffineille joita tein perjantaina. Piparilinja jatkuu sattumalta, kun halusin käyttää viime talviset Ikea-piparit, jotka on jäänyt syömättä. Syön kaikkea vanhaa, joka ei ole homehtunut, vaikka äiti kieltää. Juustosta leikkaan vaan homekohdan pois ja syön paremmin säilyneen keskustan. Inhoan heittää ruokaa roskiin...

Näitä muffinsseja varten tarvitset:

150g voita
1dl (1,5dl) sokeria
pari lusikkaa vaniljasokeria
2 munaa
2 dl murskattuja pipareita
1,5-2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

2. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe piparimurskan kanssa voisekoitukseen.

3. Sekoita aineet keskenään ja lisää maitoa. Maitoa (ja jauhoja) voi laittaa ehkä vähän enemmäin kuin desin sillä taikinaa tuli juuri ja juuri yhteen muffinipellilliseen.

4. Koristele halutessa mantelilastuilla ja paista n. 200°C ja n. 15min tai kunnes kypsiä.

5. Ja valmiita tuli!

6 kommenttia:

Phuong kirjoitti...

nice looks and the cupcakes looks really good!

Voikukka kirjoitti...

Minäkin uskon ruuan säilymisessä mieluummin omaan haju- ja makuaistiini kuin päivämääriin ja olen yrittänyt opettaa tyttäriäni samaan.

Cherry/Kirsi kirjoitti...

Vitsi miten ihana valkoinen hame! Niin tyttömäinen ja söpö :) Sun päällä kaikki näyttää ihan älyttömän hyvälle!!

Muksaa viikkoa!

Ella B kirjoitti...

Phuong, Thanks! The cupcakes are good and most importantly, an amazingly easy recipe.

Voikukka, tuo on kyllä totta. Teen itse samoin enkä ole ikinä sairastunut mihinkään myrkytykseen. Luin myös kerran että jopa kk vanhoja munia voi edelleen käyttää, jos ei siis haise huonolta. Kaverilta olen saanut kikan laittaa munat kylmään veteen ja jos nousevat pinnalle kokonaan ovat mätiä ja jos pysyvät pohjassa, ovat vielä hyviä. Ei ole ikinä pettänyt.

Cherry, Kiitos mäkin tykkään. Katselin just että onneksi ostin kesän alussa vaikka oli vähän kalliimpi sillä se taitaa olla ihan mun kesän lemppari! Toivottavasti on muotia vielä ensi kesänäkin;)

Katjuska kirjoitti...

Voi apua näitä sun ruoka- ja viinijuttujasi! Kuola valuu. Erityisesti suolaisen ystävänä nuo teidän Kreetan ruuat olivat aivan mieletöntä katseltavaa. Ja vaikka en niin kovin perso makealle olekaan, on mun mielestä tuo jukurtti hunajan kera aivan taivaallista. Toki sitähän nyt ei ihan yksiseliteeisesti voi vain makean nimikkeen alle laittaakaan. Hitsi nyt alkoi tekemään mieli viiniäkin eikä kaapissa ole yhtään...

Ella B kirjoitti...

Katjuska, niin valuu mullakin:). hunaja-jugurtti on kyllâ tosi hyvää olen runvennut harrastamaan sitä ihan kotonakin nyt. Ja kiva jos täältä tulee vähän viini-innostustakin!