perjantai 11. kesäkuuta 2010

Maalainen

Lepoa ei ole paljon tiedossa tällekään viikonlopulle, sillä joudun taas töihin viinitilalle. Osallistutaan tällaiseen Luomumaatila-projektiin, Les Fermes Ouvertes Bio, jossa kaikki luomumaanviljelijät pitää oviaan auki vierailijoille. Tämä projekti on käynnissä koko PACA-alueella, joten monia eri tuottajia tosiaan löytyy.


Olin vähän toivonut, että pääsisin itsekin kiertelemään muiden tiloilla ja maistelemaan ainakin luomuviinejä, mutta uskon, että joudun vartomaan tilalla koko päivän, ellei meille tule olemaan aivan kuollutta.

Luomutilojen listoilta bongasin yhden tilan Malemort du Comtat'ssa, jossa voi poimia omat kirsikkansa puista. Yllä sivuilta napattu kuva kukissa olevista kirsikkapuista. Tämä houkuttaisi, mutta en edes tiedä missä kyseinen paikka sijaitsee...

Kaikille ranskalaisille tiedoksi, että projektiin osallistuvat tilat löytyy sivulta: www.bio-provence.org, ja siellä ne on listattu departimentettäin. Ollaan muuten sijalla 13, toivottavasti se ei tuo mitään huonoa onnea.

2 kommenttia:

Kikka kirjoitti...

Voi, miten ihania kirsikkapuita!
Onnellinen se, joka pääsee näillä luomutiloilla vierailemaan ja maistiaisia nauttimaan! Olen melkoinen luomufriikki, täällä luomuna saa kovin vähän mitään, ainakaan paikkakunnallani. Tahtoo Ranskaan!

Ella B kirjoitti...

kikka, olen ihan samaa mieltä, nyt kun ehtisi vielä päästä nauttimaan niistä vihanneksista ja hedelmistä. Olen elätellyt toivoa että luomujutut olisi tilalla halvempaa kuin kaupassa, mutta on totta, että kyllä täältä löytyy välillä ihan kaupastakin aika halpana. Ja jos ei luuomua, niin ainakin lähiruokaa!