lauantai 12. kesäkuuta 2010

Mtp in my mind

Lopulta kuvia Montpellieristä tulikin napsittua muutamat sadat, joten tässä seuraa matkailukuvia monen päivän edestä. En voi olla hehkuttamasta kaupunkia, vaikka olenkin siellä asunut pari vuotta. Edelleen olin kuin paraskin turisti ja napsin kuvia muistiin.

Matkaseurana Montpellier-vuosien aikana löytyneet parhaat ystävät Kanadasta ja Saksasta.


Isäntämme, joka sai mielestään jopa liikaa girlpoweria poikamieskämppäänsä.

Käytiin kaupunkikierroksella.


Ja huomasin, että vähän boheemimmassa osassa järjestetään piakkoin koko kadun levyinen kirppari. Harmittaa, kun en pääse mukaan...Muutenkin tällä kertaa jäi tsekkaamatta samaisella Rue de l'Université'llä sijaitsevat vakituisetkin vintage-kaupat sillä oltiin liikenteessä sunnuntaina.

Söpöjä ravintoloita...


...ja villimpää menoa. Mukaan tarttui yksi uusi tatuointi, mutta ei minulle tällä kertaa.


Yhden päivän asu. Voitteko kuvitella että koko reissun ajan käytin ainoastaan noita yksiä ja samoja ballerinoja?


Parc de Perou, joka silloin ennen vanhaa oli nuorison iltainen kokoontumispaikka. Kaupunginjohtaja on ilmeisesti saanut tarpeekseen rikotuista pulloista ja kovaäänisistä nuorista, sillä nykyään puisto suljetaan joka ilta yöajaksi.


Tykkään kovasti graffiteista, mutta valitettavan usein ne on rumia seiniä vieläkin rumentavia töherröksiä. Montpellieristä bongasin taas monta tosi nättiä rautaverhon koristetta.

Tämä on mielestäni taidetta.


Välillä piti testata pikkumopoa.


Meidän miehet oli töissä Sushishopissa. Olen kokeillut paria muutakin paikkaa, mutta voin sanoa että Sushishopista saa Ranskan parasta sushia! Putiikkeja löytyy aika lailla ympäri Ranskaa, ja niitä voi tilata jopa netin kautta tästä osoitteesta. Olen kokeillut kerran ja hyvin toimii. Ja nytkin saatiin illalla pari kertaa vähän maistiaisia. Ne katosi äkkiä parempiin suihin.


Käytiin myös juhlistamassa kokoontumistamme perinteisten vodka caramel'n voimalla.


Ja pakko oli päästä myös kiertelemään kauppoja. Ostin ainoastaan yhdet kengät. Ne on aivan ihanat. Meinaan ottaa niistä pian kuvia.


Ja tässä kaikessa sykkeessä pidettiin huolta että oltiin hyvässä ruoassa ja hyvässä juomassa, kun kerran oltiin hyvässä seurassakin.

Viimeisenä iltana käytiin syömässä ravintolassa Bara 20, joka on ranskalaisille nimileikki Bar à vin. Languedocin viinit olivat hyvin edustettuna ja maistui aterian kera.

Kyllä aika menikin äkkiä. Voi kun voitaisiin taas pian tavata uudelleen, à Montpellier...

Ei kommentteja: