torstai 10. kesäkuuta 2010

Montpellier Replay

Olin viikonloppun Montpellierissä vanhoissa kotimaisemissa ja palasin kotiin vasta eilen, aika väsyneenä. Tarvisi ehkä pari vapaapäivää ihan tuosta viikonlopusta selviämiseen...Mutta tosi hauskaa oli, ja aika lensi aivan uskomattoman nopeasti. Tapasin kavereita, jotka asuvat muuten kaukana ja asuttiin erään tosi kivan kaverin luona, joka sai luoksensa pienen haaremin.


Suunnitelmien mukaan käytiin kiertelemässä kaupungin (uudistuneessa) yöelämässä ja nautittiin lämpimistä illoista ulkona ja terassilla. Montpellierissä on tosiaan paljon nuoria ja opiskelijoita, bongasin jopa ryhmän suomalaisia!

Paikallinen keskuspaikka, Place de la Comedie. Jos tuntee vähänkään ihmisiä, tällä paikalle tulee yleensä törmänneeksi ainakin yhteen tuttuun.

Ehdittiin huonommalla säällä kiertää vähän kaupunkiakin. Tässä kreikkalaista arkkitehtuuria imitoiva uudempi Antigone-kortteeri. Useat ei yhtään tykkää tästä tyylistä, mutta mielestäni se on aika erikoista eikä ainakaan muualla näy samanlaista.

Keskustan pieniä kujia. Kaupunki on oikeastaan aika pieni, tai siltä ainakin tuntuu Marseillen jälkeen, mutta niin ihana. Kaikkialla on nättiä, siistiä ja keskusta on täynnä suloisia kujia ja katuja ja ravintoloita ja kahviloita. Tuli tosiaan ihan hyvin syötyä.

Ja tietysti käytiin rannalla! Ainoastaan parina päivänä oli tarpeeksi hyvä ilma. Kävin vihdoin heittämässä talviturkin. Onneksi vesi ei ollut kauhean kylmää.


Yksi päivän asu. Tässä maassakaan ei voi enää luottaa siihen, että olisi kesäkuussa lämmintä. Eilen illalla riehui Marseillessa kamala, oikein syysmyrky ja tänään on edelleen kamalan tuulista (= ei voi lehteä lukea ulkona, kun sivut vaan heiluu tuulessa).

Nyt pitäisi taas jatkaa töitä, mutta yhtään hyvänsuuntaista, tilausta koskevaa mailia ei ole vieläkään tipahtanut postilaatikkooni. Juuri nyt tuntuu, ettei ole enää mitään ideoita näiden viinien myyntien kehittämiseksi. Eikä kukaan osta. Enkä tiedä oikein, että mitä sitä tekisi, kun pomotkin vaan seilaa maailmalla. Ja uudet omistajat on vielä aivan pihalla kaikesta viinintuotannosta niin ei ne tiedä itsekään mitä ne haluaa omalta viinitilaltaan, ja minä siis vaan istun ja odotan, että ohjeita ropisisi. Toisaalta tässä vaiheessa voisi yrittää saada aikaiseksi sen koulun lopputyön. Eikä seikkailla koko ajan blogimaailmassa.

3 kommenttia:

Piretta kirjoitti...

Kiva kiva, juttua Montpellierista! Olis kesalla tarkoitus menna viettamaan sinne viikonloppua kaverin luokse enka tietysti malttaisi odottaa! Mukavalta nayttaa ja varsinkin tuo ranta ja ne ravintolat houkuttelee.. :D

Ah lopputyo, kylla se siita ja jalkeenpain miettii ettei se niin tuskaista ollutkaan :))

Airelle kirjoitti...

täytyisi varmaan käydä uudestaan katsastamassa Montpellieriä ja varsinkin tuota Antigone-korttelia. tästä etelä-ranskalaisesta arkkitehtuurista voisi sanoa kaikenlaista ja taidan joku päivä sen tehdäkin, ajatellaan esim. tuota Aixin uutta keskustaa, yök.
muuten Montpellier vaikuttaa söötiltö, olen ollut vaan kerran.
kiva kun voi välillä relata hyvässä seurassa, vai mitä. ehkä ne työjututkin siitä taas elpyvät, lomat lähestyy ja ihmiset käy enemmän myös ravintoloissa kesällä.

Ella B kirjoitti...

Molemmille, mielestäni Montpellier on aivan mahtava paikka! Tosi kaunis, menevä, energinen ja kaikenlaista tapahtumaa löytyy joka paikasta koko ajan. Kaikkialle pääsee myös kävellen, jos vaan vähän viitsii sillä keskusta on kuitenkin aika pieni, mutta sieltä löytyy kyllä esim. ihan samat kaupat kuin Marseillesta.

Ratikkalinjan loppuun on myös rakennettu iso ostoskeskus Ikeoineen kaikkineen, mutta siellä valmiissa en ole vielä ehtinyt käydä.