keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Taidekellari

Ajatuksena on ollut koko ajan postata lisää vastauksia kysymyksiin joihin en ole vielä vastannut, mutta se on jäänyt kun tämä alkuviikko on ollut kaikin puolin kiireinen. Ensi viikonloppu on nimittäin täällä Pentêcote, eli maanantai on joillekin ihmisille vapaa. Osa joutuu töihin ilmaiseksi, että vanhukset ei kuolisi kuumuuteen tässä helteen riivaamassa maassa (tällä hetkellä ilmatila noin +15°C, pilvistä ja tuulista).


Tämän viikonlopun aikana minun viinitila osallistuu tapahtumaan "L'Art en Vigne", jossa kolme artistia (maalari, veistäjä, valokuvaaja) esittelee töitänsä viinitilan kellarissa. Mukana hankkeessa on yhteensä 4 viinitilaa, ja olen aika innoissani tästä!


En tiedä taiteesta mitään, mutta meidän tilan artistit näyttää tosi mahtavilta! Tietysti samaan aikaan voi maistella viinitilan viinejä, kun ihailee niitä teoksia. Lisäksi viikonlopun tarjouksena on jos ostaa kuusi pulloa viiniä, saa toiselta tilalta yhden ilmaiseksi! Aion hyödyntää tämän edun ja käydä vähän kiertämässä...

Yksi meidän tilan taiteilijoista on jo käynyt ripustamassa teoksensa.

Ja yksi on jo myyty ennen kuin koko näyttely on edes avattu!


Haastaisin teidät kaikki pienelle kierrokselle Provencessa tänä viikonloppuna, mutta taitaa suuri osa asua aika kaukana. Niinpä haastan kaikki Provencen suomalaiset! Onkohan meitä joku kolme..?

4 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

no onhan meitä paljon enemmän kuin kolme. tai miten sä rajoitat nämä Provencen suomalaiset? pelkästään aixissä on vaikka kuinka monta, plus Fifi. tulisin muuten katsomaan, jos ei tulisi vieraita juuri tänä viikonloppuna.

sitten kysymys ihan muuta asiaa: sinulla kun on aina ollut hyvä tuuri työn saannin kanssa, olisiko sulla jokin vihje tai neuvo tyttärelleni, joka haluaa tulla kesäksi tänne töihin. ok, vähän myöhäistä jo, mutta kun ammattikoulu suomessa ei ole vielä loppu. ja toinen suuri ongelma on se, että koulut siellä pohjolassa alkaa jo elokuussa. tuleeko mieleesi jokin paikka, jossa voisivat ottaa vain kesä-elokuun aluksi töihin? (kielitaito sillä on, se on syntynyt Ranskassa).

Stazzy kirjoitti...

Just kattelin Naamakirjasta, että olis mielenkiintoinen, mutta vähän kaukana kuitenkin ihan vain pistäytymiselle. Etenkään kun Mégane ei ole oikein ajokunnossa.

Fifi kirjoitti...

E. oli alustavasti d'accord pistäytymään teillä lauantaina! En uskalla varmaksi luvata, mutta yritetään päästä liikkeelle. Oletko la aamupäivänä töissä?

Ella B kirjoitti...

Airelle, tarkoitin enemmän blogin lukijoista, kun mites ne muut täällä asuvat saisivat tapahtumasta tietää, ja äkkipäältään otin vain sut ja Fifin laskuihin. Kirjoitin muuten mailia myös suomi-seuralla ja sitten kuten huomasinkin myös kommenteista, eihän se sähköposti tietenkään toiminut...

Tytöllesi, voisin tietää yhden paikan (leipomossa), mutta täällä Marseillessa. Minkälaista sopimusta hän etsii, ihan 35h/vko? En usko että vielä on liian myöhäistä! Musta tuntuu ettei täällä kaikki kesätyöpaikat mene niin äkkiä kuin Suomessa. Miltä alalta hän etsii? Voit laittaa sähköpostia: :ella_56@hotmail.com, jos osaisin neuvoa jotenkin. Ravintoloista osaan sanoa, että kierrokselle vaan CV:n ja hymyn kera tai sitten anpe:n sivuille.

Stazzy, niinpä, ajattelin että tässä lähisäteellä ei taida olla ihan monta lukijaa.

Fifi, Sehän olisi kiva. Olen la n. klo 10:stä paikalla. Justiin meinasin sulle laittaa textoa, että josko pistäytyisin sulle tuomaan kassillisen tavaraa! Otan sen nyt mukaan huomiselle ja jos ette tule, niin tuon kotiisi.