torstai 27. toukokuuta 2010

Vastauksia: osa Opiskelu

Miten olet päätynyt sinne viinikellareihin ?

Opiskelin ensiksi kandin tutkinnon kauppatieteistä ja sen jälkeen täällä Ranskassa aika usein samalla alalla voidaan erikoistua johonkin erityiseen alaan erikseen (meinasin myös kansainvälistä kauppaa) ja ylempää tutkintoa voi myös jatkaa toisessa koulussa, joka on aika yleistä. Omasta luokastani esimerkiksi yli puolet tulee jostain muista kouluista ja näiden kahden tutkinnon välillä voi pitää välivuottakin kuten minä.


Joskus kandin lopulla, aloin kiinnostua enemmän viineistä ja niiden moninaisuuksista ja aloin sitten etsiä tutkintoa, jossa saisi tästä alasta tietoa. Samoihin aikoihin tajusin, myös, että ranskalaisilla on joitain ongelmia viinien viennin kanssa, joten mielestäni olen aivan täydellinen tähän tehtävään. Kun vuoden lopulla piti etsiä työharjoittelu, lopulta monien jännittävien ja välillä ikävienkin mutkien kautta päädyin nykyiseen paikkaan.Miksi opiskelet siellä, siis mikä susta tulee isona?
Diplomin nimi on International Wine Marketing and Management. Siitä tulee sitten kai suomeksi maisteri ?? Tämän kaupallisen alan lisäksi haluaisin ehkä tulla isona myös sommelieriksi, saisi yhdistää hyvän ruoan ja juoman, mikäs sen parempaa…

Ja bonus:


Mikä on lempieläimesi? :)
Täytyy sanoa, että varmaan söpö kani, on ollut muutama nuorempana kotona. Nykyään tykkään myös söpöistä pikkukoirista, joka ei ole tainnut keltään jäädä huomioimatta !

2 kommenttia:

Kenza kirjoitti...

Mielenkiintoista! Me ollaa kunnolla innostuttu viineistä tänne Espanjaan muuton myötä ja haaveillaan omasta tilasta tai jostain viiniin liittyvästä bisneksestä!

Kaikki karvaiset elukat on suloisia :) Tai no tarantella ei ole :D

Ella B kirjoitti...

Mulla kävi samoin, että kiinnostus on hiljalleen herännyt Ranskaan muuton myötä, onhan näissä maissa aika erilainen viinikulttuuri kuin Suomessa...Joo, luen blogistasi innolla päivityksistä, koska lähtisi viinitila käyntiin:)