maanantai 31. toukokuuta 2010

Telttaretkellä

Tässä seuraa kuvapläjäys viikonlopun retkestämme Camargueen. Hyttysiä ei onneksi vielä ollut ihan hirveästi, mutta tuuli ihan senkin edestä. Tätä tuulen voimaa on aina vähän hankala arvata etukäteen kuumasta kaupungista käsin ja sitten se paikan päällä yllättää. Tuulitakin olisi voinut ottaa hupparin lisäksi. Mutta kiva viikonloppu oli!

Matkaan kuuluu joen ylitys laivalla, joka tuo vähän lisää jännitystä matkaan.


Maisemia...Noilla matalilla tulva-alueilla valmistetaan myös kuuluisaa Camarguen suolaa.

Heti aluksi jumiutui toinen ajokki heppoiseen hiekkatiehen ja siitä lähti sitten pienellä työntämisellä. Tuli tytöille tehokasta reisijumppaa.


Meidät kaverit tulee tänne joka kesä, sillä toinen harrastaa kitesurffausta, ne on noita leijantapaisia, joita näkee aina maiseman taustalla koko rannan leveydeltä. Juuri tätä harrastusta varten täytyy tuulla, joten tämä onkin paikka johon useat kyseisen lajin harrastajat kokoontuvat.


Meidän leiriytymä. Maassa hiekkapyyhkeillä nautittiin sekä aperitiivi, jossa jokaisella kulauksella pastista ajautui kurkusta alas myös vähän hiekkaa, että illallinen.


Jotkut tulevat leiriytymään rannalla pidemmäksi aikaa ja rakentavat oikean oman loma-asunnon. Tämä on periaatteessa kiellettyä, mutta ei siihen kukaan puutukaan. Jostain paikoista rannalla muodostuu oikein kunnon lomakyliä.Päätettiin illalla rakentaa grilli, tuulta uhmaten ja grillata iltapala. Syömisvaiheesta ehdin napsaista vain tämän kuvan, sillä herkut katosivat nopeasti parempiin suihin ja kädet oli tietty aivan rasvaiset (ja hiekkaiset).
Bongailin rantavedessä rapuja, ja niitä löytyikin monen kokoisina.


Yritin ensimmäistä kertaa tällaistä lautaa, jolla liu'utaan matalan veden päällä. Taidokkaammat kuulemma onnistuu ihan "surffaamaan" sille rannan pikkuaalloissa. Olin ihan tyytyväinen, että parin kerran jälkeen pysyin ylipäätänsä sillä pystyssä hetken aikaa.


Auringonlasku oli mahtava ja sen jälkeen taivas täynnä tähtiä ja iso, melkein täysikuu.


Sunnuntain kotimatkalla sain kuvattua näissä matala-allasalueilla eleleviä flamengoja. Pienenä kuvittelin aina, että flamengot asuu jossain eksoottisilla saarilla, joten olen aina ihmeissäni, kun näin niitä ihan omilla kotinurkilla.


Ja niin kääntyi lopulta auton nokka takaisin kohti Marseillea ja ahdasta ja meluista kaupunkielämää...

3 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

näyttää tutulta, onko tää ranta, joka on pitkän, aivan hirveän kuoppaisen tien päässä? me ollaan oltu siellä pari kertaa.
käydään useammin plage de piemansonilla, siellä on noita koko kesän leirejä paljon, paljon enemmän. mutta tää on kuulemma viimeinen kesä, ensi vuonna siitäkin rannasta tulee kuulemma aidattu ja maksullinen, ainakin auton parkkipaikka olisi maksullinen. huoh.

Vendaval kirjoitti...

Ñam! Minä olisin tuon ravun kyllä korjannut parempaan talteen :)

Ella B kirjoitti...

Airelle, joo on, ilmeisesti tämän paikan nimi oli beauduc, en tiedä niin tarkasti kun seurattiin vain kavereita. Tien päästä tosi käännyttiin vasempaan ja ajettiin niin pitkälle, ettei enää paljoa uita ihmisiä näkynyt että saatiin olla vähän rauhassa. Tosin seuraavana aamuna jo ennen kymmentä siihen aivan pari sataa metriä meidän eteen pamahti kolme autolastillista meluisia lapsiperheitä, vaikka tilaa olisi ollut vaikka kuinka paljon!

Vendaval, naureskeltiin, että jos ei oltaisi varattuihan liikaa grilliruokaa, oltaisiin voitu grillata myös tuo rapu oikein selviytyjät-tyyliin! Miehet oli aivan innoissaan...