maanantai 10. toukokuuta 2010

Vesikausi

Eli tänäkin viikonloppuna tuli vettä taivaan täydeltä. Eikä kukaan ole varautunut tähän. Olisin kovasti halunnut käydä lauantaina Saint Rémy de Provencessa noilla viinifestareilla La fête des vignerons des Baux, sillä se sijaitsee entisellä kotiseudulla ja aika monet viinitilat on tuttuja ainakin nimeltä.


Näin jo sieluni silmin kuinka maistelisimme viinejä muutaman tunnin ja sen jälkeen ostaisin kotiin pari pulloa parasta.

Paikalle päästyä juttu ei nyt mennyt ihan niin. Nimittäin koko tapahtuma oli peruttu sateen takia! Tavattiin järjestäjät, jotka olivat juuri tyhjentämässä aukiota pöydistä ja he selittivät, ettei ikinä tähän ajankohtaan ole ollut näin hirveää säätä, joten kukaan ei ollut osannut varautua.


Päätettiin sitten, että mennään syömään ja istumaan ainakin hetkeksi jonnekin, ettei ihan turhaan oltaisi tultu. Löydettiin tosi kiva paikka Un été à Saint Rémy de Provence, jossa hinnat ei ollut yliampuvan turistirysän luokkaa ollenkaan ja ruoka oikein oikein maittavaa. Ennen olen ostanut täältä vain herkullista jäätelöä (mielestäni kylän parasta).

Pöydät oli muuten ostettavissa, 15e kipale, mutta sitten tarjoilija selitti, että he eivät enää löydä taiteilijaa, joka ne on tehnyt, niin ravintola ei voikaan enää myydä omiaan tai jäisivät pöydittömiksi.


Tuo lettu on minun. Tosi hyvää, täytteinä vuohenjuustoa, viikunahilloa ja munakoisomössöä. Vapaa suomennos.


Vapaissa tiloissa oli myynnissä kaiken maailman tilpehööriä, joka tietysti iski heti silmääni. Kuten näitä joulunajan santoneita...

Ja ihania teekippoja ja kuppoja.


Joku lämmin tee olisikin sopinut mainiosti tähän säähän.

Kunnon bloggaajana otin siis paljon kuvia ja kunnon turistina ostin teetä ja laventelia. En sentään tyhjentänyt koko paikkaa...

Ei kommentteja: