sunnuntai 22. elokuuta 2010

Merimaisemia

Voitte arvata, että tämä päivä tuli taas vietettyä merellisissä maisemissa. Olen itsekin ollut ihmeissäni kuinka olen saanut tosi paljon aikaiseksi tänä viikonloppuna siitä huolimatta, että eilen olin koko päivän töissä. Olen herännyt jo kahdeksalta aamulla ihan ilman herätyskelloa. Taidan olla liian stressaantunut siitä etten ole ehtinyt hoitaa kaikenmaailman asioita joten kellon näyttäessä kahdeksaa hyppäsinkin sängystä sen sijaan, että olisin vain kääntänyt kylkeä kuten tavallisesti. Niinpä olen ehtinyt käydä hedelmäkauppiaalla ja...

...valmistaa hedelmäsalaattia aamupalaksi ja töihin evääksi. Olen myös himoinnut vesimelonin perään ja syönyt sitä joka otteessa.

Sain myös vihdoin tehtyä kotoa tuoduista raparperin varsista piirakkaa. Tekovaiheessa tosin tajusin, että niitä raparperejä ei olekaan riittävästi, mutta onneksi pakastimesta löytyi vadelmia. Täydellisen hyvää tuli ja muutama maistianen hävisi siinä välissä kun kaivoin kameraa esille. Olen myös huristellut imurilla ja pesurätillä, pessyt monta koneellista pyyhkeitä ja työvaatteita ja huolehtinut, että keittiö kiiltää. Nyt voi lähteä viikonloppuun kevein mielin! Ja tietty mieltä on ladattu myös seuraavissa maisemissa:

Pienen kävelymatkan päästä aukeaa poukamaan vievä metsä.

Rantapoukama oli täynnä ihmisiä joten lähdettiin kiipeämään vähän sivummalle kukkulan päälle.

Ihmettelen aina miten ihmiset jolloin on vene, saapuu silti samoille täynnä oleville rannoille. Eikö sillä veneellä olisi mukavampaa porskuttaa jonnekin hiljaisempaan, romanttisempaan yksityiseen poukamaan?


Edessä siintävästä nyppylästä tuli meidän auringonottopaikka.


Vesi oli tosi kirkkaan väristä ja vielä lämmintäkin. Melkein niin että kun nousi vedestä takaisin rannalle, oli jo uudestaan hiki eikä merivesi paljon viilentänyt. Paitsi jos sukelteli vähänkin syvemmälle, jota kyllä harrastin. Näin monia kaloja ja yhdessä vaiheessa vesi aivan välkkyä pienien kalojen muodostamista parvista.

Kotona Monsieur huolehti, että sain rentouduttua työviikosta ja teki illallisen. Minä toin kylläkin salaatin ja kalafileet töistä, mutta hän ne kokkaili lautaselle asti. Sain vaan istua sohvalla Medium'ia katsellen ja rosé-lasillista siemaillen. Nyt voi taas aloittaa uuden viikon.

5 kommenttia:

Katz NYC kirjoitti...

Ihastuttavia maisemia! Kylla kelpaa tollasen viikonlopun jalkeen palata toihin taynna energiaa ja iloa. Hauskaa tyoviikkoa!

Katjuska kirjoitti...

Oih, kuola valuu sekä ruokaa ja maisemia katsellessa!

MaaMaa kirjoitti...

Aivan mahtavan ihana rantsu!! Ja mikä meri!!! Rakastan merta ja uimista - asuisin tuolla kallioilla :))

Olet ollut ahkera, joten hyvä että monsieur teki ruokaa :)

Airelle kirjoitti...

tällä ilmalla merellinen tuulahdus tekee niin hyvää.
vilkaisepa blogiani ehtiessäsi ;-)

Ella B kirjoitti...

Katz, kyllä siinä kelpasi tosiaan loikoilla ja unohtaa autuaasti työhuolet.

Katjuska, mielestäni myös molemmat on herkullisen näköisiä. Erityisesti ruoka jonka takia sekin piti ikuistaa kameralla:).

MaaMaa, täällä tuo meri on kyllä ihana. Vielä kun se olisi lämmintäkin niin että uskaltaa uimaan niin aivan täydellistä. Tämän takia en tiedä miten pariisilaiset rentoutuu viikonloppuisin, mielestäni rantareissut on kyllä tähän tarkoitukseen ihan parhaita.

Airelle, oikeassa olet ja kävin kylläkin heti katsomassa blogisi, kiitos vielä!