sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vapaalla

Niin vaan hurahti viikko! Lauantaina vyöryin keskipäivällä kotiin ja suoraan sohvalle, mutta pienen lounaspaussin ja virkistävän jalkahieronnan jälkeen olo oli jo virkeämpi. Lähdettiin käymään sisustuskaupassa ja lopuksi vielä uimassa.
Tänään tiedossa oli taas täysverinen rantapäivä!


Sunnuntaisin rannoilla on aina aivan hirveästi populaa joten aamupäivällä aamupalaa mutustaessa tuntui ihan hyvältä idealta lähteä vaeltamaan yhdelle vähän kaukaisemmalle calanque'lle eli kivirannalle.


Aamulla terassin auringossa tuli jo luettua ensimmäinen Suomen tuliaiskirja.


Päädyttiin siis Ensues-La Redonnen alueelle. Kesäaikaan itse kylään laskeutuminen autolla on kiellettyä la-su 9-18.00. Joten piti parkkeerata auto ylemmäs tien laitaan ja aloittaa patikkareissu ensin tuonne alas satamaan.

Matkalla ihailtiin ihmisiä rannalla ja kirkkaansinistä vettä.


Polku, joka laskeutuu rantaan. Tässä vaiheessa oltiin jo laskeuduttu satamaan ja sen jälkeen vielä noustu tälle tasolle. Minun jalat alkoi jo tutista tässä vaiheessa ja päämäärä tuntui mahdottoman kaukaiselta...


Paluumatkalla autolle tuli tehokasta reisijumppaa lukemattomissa rappusissa...

Mutta lopulta edessä aukesi mahtava ranta-alue, vaikkakaan ei nyt ollut ihan hiekkaa vaan pikkukiveä. Vesi oli tosin aika jäatävää, jotain 20°C. Tuntui aivan siltä kuin joku olisi heittänyt jääpaloja mereen. Kävin silti monta kertaa uimassa, sillä aurinko paahtoi myös aika lämpimästi!

Päivän asu: turkoosit bikinit viime vuonna Etamista, shortsit ja harmaa toppi H&M. Lisärekvisiittana vähän suomenkielistä rantalukemista.


Ensuesin satama, jossa pikkupaatit odotti kiltisti omistajiaan.


Bye bye rantapäivä! Sitten menoksi kotiin ja...

...syömään hyvää Monsieur'n valmistamaa salaattia. Oli tosi hyvää. Tähän ja viinilasilliseen on kiva päättää viikonloppu. Ja alkaa silittää huomisen työvaatteita...

6 kommenttia:

Cherry kirjoitti...

Miten kaunista!! Ai että sun kelpaa :) Ihana päivä varmasti!

ps. siis rupes jostain syystä naurattaan (joo muutama lasi viiniä takana) toi kuva, jossa on bikinit ja kaikki vaatteet, että jäikö sulla mitään päälle :D jep jep. Ei muuta kun mukavaa viikkoa :D mulla on ollut tässä vähän rankat työputket, joten kippis vain ;)

juneglooms kirjoitti...

Näyttää ihan hackmannin haarukalta tuossa alimmassa kuvassa (onkos se savonia tuo sarja nimeltään...)!. Mullakin on yksi kulkeutunut vahingossa joltain lomalta mukana.

Kadehdittavaa tuo merenläheisyys. Täällä clermontissa on vaan tulivuorien rinteillä järvieä, mutta eihän niille pääse kuin autolla. Onneksi on yksi uimahalli keskustassa jonka katto on auki, ja vieressä nurmikenttä jotta pääsee ees vähän grillaamaan. Niin ja tää ei kyllä oo ollenkaan niin kauhea kaupunki kuin kaikki etukäteen väittivät! :) Vähän ehkä tyhjä näin kesäloma-aikaan, suunnilleen puolilla kaupoista ja kahviloista on verhot kiinni... :)

däriä kirjoitti...

hei missäs oot töissä tai siis mitä teet? ja missä päin ranskaa tarkaalleen asut ? marseilles? kauan oot asunu tuol ja puhutko sujuvasti ranskaa? ja miks muutit?
anteeks näist lukemattomist kysymyksist joita ihan samoja mullekki tulee :)

Ella B kirjoitti...

Cherry, itseasiassa olet oikeassa, kuvaustilanteessa ei ollut mitään päällä:) "Tavallisella" rannalla ei ollut tilaa, joten käveltiin vähän kauemmas epäviralliselle naturistirannalle. Olin heittänyt illasta yläosan maahan vaatteiden viereen kuivumaan ja kun oltiin lähdössä mun piti vielä ottaa märkä alaosa pois shortsien alta. Yhtäkkiä tajusin että siinähän mun päivän asu makaa kivillä:) Kyllä muutama lasi viiniä vaan auttaa saamaan hyviä oivalluksia;).

juneglooms, oikeassa olet! Tottakai suomalaista sarjaa on, ilmeisesti savonia-sarjaa, olen saanut kotoa lahjaksi.

Mun hyvä kaveri Bordeaux'ssa on Clermontista ja se kyllä liputtaa kaupunkinsa puolesta. Ja onhan se niin että jutut myös vääntyy suussa, kukaan ei oo ikinä käynyt edes Clermontissa, mutta kaikki kyllä muka "tietää" kuinka rumaa siellä on. Toivottavasti edistyt hyvin opinnoissa ja kurssin loputtua olet kuin kaksikielinen!

Däriä, just nyt olen kesälomalla koulusta Marseillessa. Kouluni sijaitsee Bordeaux'ssa jonne palaan tuossa syksymmällä. Tällä hetkellä olen töissä ravintolassa (vanha tuttu paikka, teen enemmänkin palveluksen pomolle ja paikkaan lomailijoita) ja leipomo-teesalongissa. Sinnekin teen kesätyöhommaa nämä pari lomakuukauttani.

Muutin aluksi ranskaa opiskelemaan ja sen jälkeen jatkoin opintoja yliopistossa. Kyllä kieli sujuu nyt jo ihan sujuvasti. Enemmän olen vastaillut kysymyksiin jutuissa, jotka löytyy hakusanan "haaste" alta, jos haluat tietää tarkemmin missä päin Ranskaa olen seikkaillut (olen muuttanut aika usein, yli 10 kertaa).

juneglooms kirjoitti...

Hei sun pitää tulla visiitille clermontiin täkäläisen kaverin kanssa sitten kun oot palannut bordeaux'seen! Mä oon suunnitellut pitkää viikonloppua joulukuussa ennen kuin jumitun suomeen, jotta pääsen edes muutamaksi päiväksi lautailemaan kunnollisille rinteille ens talvena. Voitais pitää suomibloggarimiitti! :D

Ella B kirjoitti...

juneglooms, kuulostaa hyvältä idealta, en ole siellä ikinä käynyt! Oikeastaan en edes tiennyt että siellä on jotain laskettelurinteitä siis kaikki ranskalaisethan menee aina Alpeille tai Pyreneille:)