perjantai 13. elokuuta 2010

Nyt se alkoi

Nimittäin Ramadan. Marseillessa tältä kaudelta ei voi oikein välttyä ja omalla kohdalla suurimmat vaikutukset näkyy työssä, erityisesti toisessa työpaikassa. Tytöt tulee aamulla töihin aivan kuolleen näköisenä ja pientä kinaa syntyy yhdestä jos toisesta mitättömästä asiasta. Asiakkaita taas ei ole paljonkaan, iltapäivät kiillotetaan pöydän pintaa ja tuolin jalkaa ja pomo hermoilee, kun ei saada myyntilukuja täyteen. Isompi pomo henkii hänen niskaan eikä tajua, että asiakaskuntamme ei nyt kuukauteen syö mitään päivällä, tulee korkeintaan ostamaan kakut illaksi.


Päällä oli eilen H&M:n joskus talvella jo hankittu mekko. Kuvat otettiin eilen illalla myöhään, kun saavuin kotiin vasta ysin jälkeen illalla.

Jalat ja selkä alkaa olla jo vähän paremmin tottunut tähän työntekoon. Sitävastoin herääminen melkein auringon kanssa ei vieläkään ole mitenkään helppoa...

4 kommenttia:

Vera A. kirjoitti...

Uuh, enpä voi sanoa muuten, kuin että tsemppiä! Hassua, en olisi koskaan ajatellut, että ramadan voisi koskea myös Ranskassa asuvaa suomalaista :) Niin muuten, ihana mekko!

Stazzy kirjoitti...

Heh,
Ramadan ei ole koskaan mahtunut mun käsityskykyyn (kyseenalaistan paljon muitakin uskontoihin liittyviä pakkotapoja, toki). Mutta joo, jos aikuiset ihmiset haluavat paastota, niin tekevät sen ihan ilman mun ymmärrystäkin. Mut en mä vaan.

Laittaisivat blondin kadulle menun kanssa, restaurantin sisâänheittäjäksi. Kyllä siinä joku ihastuisi.. ;)

Ella B kirjoitti...

Vera, niinpä täällä Marseillessa kun tuo ramadan on hirveän suosittu (lue yli puolet väestöstä muslimeja) niin kyllä sen huomaa vaikuttavan aivan huomaamattakin. Pelkästään tänäänkin tuli mulle kaksi lipsahdusta: sanoin yhdelle työtutulle kuinka täynnä olin kun olin ahtanut monta jälkkäriä iltapäivällä ja toinen vastasi että niin jotkut voivatkin jo syödä ja toisten täytyy venata iltaan asti! Toinen tapahtui kun eräs samassa keskuksessa työskentelevä nainen joka aina tulee ostamaan kahvia ottikin vaan kakunpalan ja työkaveri tarjosi hälle kahvia, niin nainen oli vaan että joo en voi vielä juoda kun pitää odotella tuonne auringon laskuun...Ja meidänkin pitää olla varautuneita sillâ kaikki tällaiset muslimijutut vaikuttaa kuitenkin tosi paljon myyntilukuihin.

Stazzy, mun mielestä tuo on myös ihan älytontä siis ymmärrän ehkä joskus keskiajalla tätä aikaa käytettiin johonkin meditointiin tms (aavistelen) mutta siis k.o käytäntöhän on aivan epäsoinnussa tämän päivän rytmin kanssa eikä se käy minkään rankan työnteon seuraksi. Munkin työpaikassa joksus kun on tosi kuuma tytöt vaan pyörtyilee ja huutaa suureen ääneen kuinka on menkat että säästyisi edes parilta kidustuspäivältä. Olen aivan varma että salaa ihmiset kuitenkin syövät jotain päivälläkin...

Sinivalko kirjoitti...

Oon ollut semmosessa työpaikassa Ranskassa, jossa tuli Ramadanin aikaan melkein syyllinen olo ruokatunnilla, kun lähes kaikki muut paastosi paitsi minä. :)